16 Kasım 2020 Pazartesi

İnandığın Yolda Yürü - M. Said Kardaş

Gençsin Önde Yürü İnandığın Yolda Yürü


    AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 ve 2024 seçimlerini yönetecek ekiplerin nüvesini oluşturmak için kongre sürecini hızla sürdürüyor. Bu hafta sonu yapılan kongrelerle birlikte 922 ilçenin 738’inde AK Parti teşkilatlarında yenilenme ve tazelenmeyi sağlamış oldu. Kalan 184 ilçe ise kongrelerini ekim ayı içerisinde düzenleyecek. Sürece Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da ilçeler bazında dahil oldu bile. Cumhurbaşkanı’nın il kongrelerinin ekim sonlarına doğru başlayacağı yönünde talimat verdiği konuşuluyor. 2021’de ise büyük kongre ile Genel Başkan ve partinin merkez organlarının seçimi sağlanacak. AK Parti’nin en büyük avantajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletle kurduğu gönül ilişkisi. Erdoğan Türk milletinin büyük bir kesimi tarafından beğeniliyor, seviliyor ve takdir ediliyor.

    AK Parti kongre sürecini başlattığında Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Babacan’ın Deva Partisi tarafından AK Parti’nin altının oyulacağı ve hatta bu iki ismin mecliste grup kuracak kadar milletvekili “çalacağı” iddia edilmişti. Ancak Erdoğan’ın güçlü liderliğinde AK Parti kongreleri bölünme ve ayrılma değil, yenilenme ve tazelenme vesilesi oluyor. AK Parti kurmayları Erdoğan’a ve onun yorulmak bilmeyen çalışma azmine ayak uydurmaya çalışıyor. Bu yolda bayrak el değiştirse de hep daha ileri taşınmaya gayret ediliyor.

    AK Parti bu hafta sonu itibariyle Muğla’da 13 ilçenin tamamında kongrelerini gerçekleştirdi. Bu kongreler sonucunda -Mart ve Nisan aylarındaki atamalar dahil- 7 ilçede ilçe başkanı değişti. Köyceğiz dışındaki ilçelerde yerel seçimlerde zafer elde eden ilçe başkanlarının devam etmesi dikkat çekici bir detay oldu. Zaten Köyceğiz eski İlçe Başkanı İbrahim Ölemez görevi kendi isteği ile bırakmıştı. Onun dışında Yatağan’da Ali Tekin, Kavaklıdere’de Volkan Alpözen, Ula’da Özer Yılmaz, Ortaca’da Hakan Fevzi İlhan, Dalaman’da Şefik Oğuz ve Seydikemer’de Salih Gümüş, 31 Mart 2019 seçimlerini kazanan teşkilatların başındaki isimler olarak görevlerine devam ettiler.

    AK Parti’nin sükse yaparak oylarını arttırdığı ve kimisini %45 civarında oy almasına rağmen seçimi kaybettiği Bodrum, Milas, Menteşe, Marmaris, Datça ve Fethiye’de de ilçe başkanlarını ve yönetimlerini yeniledi. Gerek İl Başkanı Kadem Mete, gerekse Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir yaptıkları açıklamalarda bayrağı devreden ilçe başkanlarına teşekkür etti. İşte AK Parti’nin Muğla’da son yıllarda yakaladığı başarının sırrı bu. AK Parti’nin 2018 Genel Seçimlerinde 3. milletvekilini de kazanmasına ramak kalmıştı. Ertesi yıl Türkiye genelinde bazı illerde Millet İttifakının 4 benzemez üyesinin bir araya gelmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşasa da Muğla’da Cumhur İttifakı ile 13 belediyenin 7’sini kazandı. Kaybettiği yerlerde ise oyunu ciddi manada arttırmayı başardı. 

    Bu dönemde Muğla’daki AK Parti kongrelerinde sadece 2 ilçede seçimlere çift liste ile gidildi. Onun dışındaki 11 ilçede tam bir ittihad ve uhuvvet vardı. Muğla’daki AK Partililer artık parti içi kavgalardan bıkıp gözlerini daha büyük hedeflere çevirmiş gibilerdi: gelecek seçimlerde 3 milletvekili çıkarmak, 13 ilçeyi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Eğer AK Parti gelecek dönemde de İl Başkanı Kadem Mete liderliğinde yakaladığı bu sinerji ve inanmışlığı korumayı ve sürdürmeyi başarırsa 2023 ve 2024’te bu başarıya ulaşmaları işten bile değil. 

Yorum Gönder